Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] hormonalne. Ja miesiączkuje normalnie, ale jem też kilkadziesiąt gramów tłuszczy więcej od Ciebie. Z dobrych żródeł tłuszczu masz np: migdały, nerkowce, oliwę na zimno, do smażenia olej kokosowy lub masło klarowane. A czemu nie jesz normalnego masła takiego jak np osełka? I napewno nie polecałabym jeść cały czas kurczaka, tylko np udziec z [...]
[...] ją jako oddzielny składnik swojej diety w rozpisce, natomiast wiadomo, że olej niejako "połączy" się z rybą. Robisz masę, nie widzę przeciwwskazań, żebyś używał oliwy do smażenia:) grunt to zrobić nadwyżkę kaloryczną. aha, ja napisałam, że to jako przykładowy dzień jest w porządku. W kolejnych uwzględniaj całkiem inne składniki : jaja, [...]
Tłuszczy brak , produkty marne Dieta ogólnie bardzo słaba Do smażenia kurczaka i jajek używałbym oleju kokosowego więc już trochę więcej tego tłuszczu. Co by pan zmienił lub dodał żeby wyglądało to bardziej przyzwoicie ?
Darku ja tutaj czegoś chyba nie rozumiem ... A mianowicie to , że tłuszcze roślinne jak wiadomo słabiej nadają sie do smażenia właśnie m.in dlatego iz w wysokiej temp. twoza sie tł. trans które jak wiadomo są rakotwórcze , więc smazenie dla mnie na oliwie jest jakimś nie porozumieniem chyba , że czegoś nie wiem. Lepiej już smażyć na zwyczajnym [...]
Z tą oliwą to bym zrobił tak jak kolega wyżej radzi. Oliwa nadaje się bardziej do podsmażania niż do smażenia bo to głównie kwasy omega 9 a więc są mało stabilne. Wrzuć w to miejsce olej ryżowy, na masło klarowane szkoda kasy, na smalcu można smażyć ale też nie za długo bo zawiera sporo nienasyconych tłuszczów. Olej kokosowy nadaje się tylko do [...]
meal + warzywa , czasami spaghetti na pomidroach z puszki , koncentraty pomidorowe dobrej jakosci , pasty pomidroowe, czosnek , rybka losos lub pstrag raz na jais czas , czasami zupy krem miksowane z warzyw , raz na jais czas tlusty rosol ale bardzoo rzadkoooo , kefiry maslanki Oliwa zoliwek do smazenia podwieczorek : Wafle ryzowe lub wasa z [...]
[...] takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach. Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to płaci się po 40-70zl za litr by na tym smażyć, skoro są [...]
Kabanos występuje tu tylko jako smakowy dodatek. Podsmażam z nim cebulkę nie dodając już oleju do smażenia. Mogę go dać go po prostu mniej. Przejadły mi się trochę te kurczaki. Robię coś w rodzaju leczo na 3 dni. 1kg mięsa (w tym 100g kabanosa) + warzywa. Całość bez dodatku tłuszczu, jedynie osobno oliwa. Oliwę mogę oczywiście ograniczyć, lub [...]
"Mówisz o zwykłym tłuszczu roślinnym, z biedronki" ja osobiście do smażenia jaj używam olivy z olivek,zresztą co ma do rzeczy z biedrony czy nie?! i taniego i droższego potrzeba mało i zapewniam od takich ilości nie umrzesz:) Twoje kolejne pytania